×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe website Koninklijk Huisarchief bijna in de lucht

  Vacature webredacteur op internet geplaatst

  Nieuwe website Koninklijk Huisarchief bijna in de lucht

  Het Koninklijk Huisarchief is op zoek naar een webredacteur voor een nieuwe website. Vanaf dit najaar zal daar de collectie van het archief online ontsloten worden. Dat blijkt uit een vacature van de Dienst Koninklijk Huis op internet.


  Op de site Culturele Vacatures staat dat de Dienst Koninklijk Huis voor het Huisarchief een Webredacteur Koninklijke Verzamelingen zoekt voor 12 uur per week. Vanaf het najaar gaat de website www.koninklijkeverzamelingen.nl in de lucht en daarvoor is een webredacteur nodig die deze site en bijbehorende social media bijwerkt.

  In het functieprofiel staat dat de ideale kandidaat algemene kennis van het werkveld van het KHA heeft en zich daarin voordoende ontwikkelingen, evenals inzicht in en affiniteit met de erfgoedsector. Daarnaast wordt gevraagd om kennis van, inzicht in en ervaring met digitale en sociale media, schrijven en publiceren.

  De nieuwe website is een uitbreiding van het online-aanbod van het KHA. Met enige regelmaat worden op de reguliere website van het Koninklijk Huis al kleine 'tentoonstellingen' georganiseerd, zoals rond de troonswisseling van 2013 en de tentoonstelling Willem Ii – Kunstkoning in 2014. De nieuwe website van het KHA kan de collectie nog verder 'digitaal ontsluiten', zoals in de vacature omschreven staat.

  1 oktober 2015 - 15:26