×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe vlag voor eerste Koningsdag

  Ontwerp gebaseerd op inhuldigingsvlag uit 2013

  Nieuwe vlag voor eerste Koningsdag

  De Dokkumer Vlaggen Centrale heeft een speciale koningsvlag gemaakt ter ere van de eerste Koningsdag. Dat liet de vlaggenmaker dinsdag weten.


  "Bij zo’n historische gebeurtenis hoort een speciale vlag'', aldus directeur Robert-Jan Hageman. DVC heeft de vlag zelf ontworpen. Het ontwerp is gebaseerd op de vlag die was gemaakt voor de inhuldiging van Willem-Alexander vorig jaar. Daarvan werden in 3 maanden tijd meer dan 60.000 exemplaren verkocht, meldt DVC.

  Op de vlag is in oranje het profiel van de koning te zien met daarnaast een kroon en de tekst 'koningsdag'. De eerste honderd vlaggen zijn al verkocht.

  Koningsdag is dit jaar op 26 april, omdat de verjaardag van koning Willem-Alexander op 27 april op een zondag valt.

  1 april 2014 - 15:07