×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe koninklijke musical in de maak

  Een musical over Willem van Oranje

  Nieuwe koninklijke musical in de maak

  Theaterproducent Rick Engelkes ontwikkelt een nieuwe spektakelmusical over Willem van Oranje. De voorstelling gaat op 7 maart 2021 in première in een tijdelijk theater dat daarvoor gebouwd wordt op Delft Campus Zuid.

  “Al in 2014 ontstond het idee om een musical over het leven van Willem van Oranje te maken, een van de belangrijkste figuren uit onze geschiedenis. We willen zijn verhaal op zo’n eigentijdse, spectaculaire manier verbeelden dat het je inspireert en energie geeft”, zegt Rick Engelkes vrijdag.

  Theatermakers Geert Lageveen en Leopold Witte schrijven het script van de muzikale theatervoorstelling. De voorstelling vertelt het levensverhaal van Willem van Oranje (1533-1584) en neemt bezoekers mee naar zijn tijd, zijn strijd en zijn overwegingen. “Het is uniek dat zijn verhaal, het verhaal van een Delfts icoon, hier wordt verteld. Ik verwacht dat de musical veel mensen naar onze Prinsenstad zal brengen”, zegt wethouder Bas Vollebregt van de gemeente Delft.

  Engelkes streeft naar een voorstelling “die je meeneemt naar de tijd waarin iets heel belangrijks in beweging werd gezet; een strijd voor vrijheid van geloof, onafhankelijkheid en tolerantie. Thema’s die vandaag de dag nog steeds actueel zijn.”

  Wie de rollen gaan vertolken in de theaterproductie wordt in een later stadium bekend. De kaartverkoop begint in maart 2020. In mei begint de bouw van het theater in Delft.

  4 oktober 2019 - 09:46