×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe directrice Koninklijke Verzamelingen

  Het koninklijk cultureel erfgoed van de Oranjes

  Nieuwe directrice Koninklijke Verzamelingen

  Claudia Hörster wordt directeur van de Koninklijke Verzamelingen. Per 1 juli volgt ze Flip Maarschalkerweerd op als hij met pensioen gaat. Maarschalkerweerd leidde de afgelopen jaren de zomeropenstelling van Paleis Noordeinde in goede banen.

  Claudia Hörster (1981) studeerde Cultuurmanagement aan de Bocconi Universiteit in Milaan en Kunstwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daar werkte zij enige jaren als assistent- en later plaatsvervangend onderwijscoördinator van de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed.

  Onder de Koninklijke Verzamelingen wordt verstaan het geheel aan cultureel erfgoed dat in de afgelopen eeuwen is bijeengebracht door en aangeboden aan leden van het Huis Oranje-Nassau. Hieronder vallen beeldende kunst en kunstnijverheid, maar ook fotografie en bibliotheek- en archiefbestanden.

  Sinds 2010 werkt Hörster bij de Dienst van het Koninklijk Huis als conservator bij de Koninklijke Verzamelingen. Sinds januari 2016 vervulde zij de functie van Hoofd Collecties en Presentatie. Sinds juni 2018 neemt zij het directeurschap ad interim waar.

  13 maart 2019 - 17:29