×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VIDEO: Grootmeesteres Bibi voortaan Gravin

  VIDEO: Grootmeesteres Bibi voortaan Gravin

  Grootmeesteres Bibi van Zuylen heeft sinds dinsdag een hogere adellijke titel. Omdat dinsdag haar schoonvader, graaf Hugo van Zuylen van Nijevelt is overleden, is haar echtgenoot Philip de nieuwe graaf. Dat maakt Bibi de nieuwe gravin.


  Door Rick Evers

  In 2011 nam koningin Beatrix haar aan als hofdame, Bibi barones van Zuylen van Nijevelt-den Beer Poortugael. Ze kwam al uit een vooraanstaande familie voordat ze in 1992 met de oudste zoon van de graaf van Zuylen van Nijevelt trouwde, waardoor ze barones werd. 

  In de tijd van de Franse overheersing kreeg voorvader Philip Julius van Zuylen van Nijevelt, die senator was, een adelsdiploma en werd 'Comte de l'Empire', graaf van het Rijk. In 1822 werd ook in het huidige Koninkrijk der Nederlanden de titel van graaf verleend voor de eerstgeborene, de andere leden van de familie dragen de titel van baron of barones. Zodra de drager van de titel graaf overlijdt, wordt vervolgens de oudste zoon de nieuwe graaf, zoals nu is gebeurd. 

  De titel van Graaf (of Gravin) is officieel niet de hoogste in Nederland, echter wel in de dagelijkse praktijk. Markies, Hertog en vervolgens Prins zijn officieel hoger. In de Nederlandse adelsdom is er slechts één Markies, die van Heusden, een titel die toebehoort aan een Britse familie. Hertogdommen zijn er in Nederland officieel niet meer. De prinselijke titel behoort in Nederland toe aan de Oranje-Nassau's, de Bourbon de Parme's en de Prins van Waterloo. De laatste behoort sinds de Slag bij Waterloo toe aan de Hertogen van Wellington.

  15 augustus 2018 - 08:56