×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nederlandse ambassade wil getroffen families Indonesië steunen

  Na bootongeluk dat aan 7 mensen het leven kostte

  Nederlandse ambassade wil getroffen families Indonesië steunen

  Het drama dat zich voltrok op de Sebangau-rivier in Kalimantan ligt nog vers in het geheugen. De Nederlandse ambassade in Indonesië onderzoekt nu hoe de getroffen families geholpen kunnen worden.


  Bij de oefenvaart werd de ene boot door een andere overvaren, wat leidde tot doden en gewonden. Van de in totaal 27 opvarenden van beide boten zijn 7 mensen omgekomen. De 2 Nederlandse medewerkers van de ambassade die ook aan boord waren, maken het goed. Eén van hen raakte lichtgewond maar is na een kort bezoek aan een ziekenhuis alweer aan het werk. Hij heeft ook al de families van de omgekomen mensen bezocht.

  LEES OOK:

  Naar nu duidelijk is geworden werd de houten boot die gebruikt zou worden voor de definitieve vaartocht overvaren door een stalen boot van de veiligheidsdienst.

  De Nederlandse ambassade in Indonesië onderzoekt momenteel hoe de families die getroffen zijn geholpen kunnen worden. Mogelijk volgt daarover later meer info.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  10 maart 2020 - 10:56