×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nederland profiteert lang van staatsbezoek

  Japan is vereerd met keuze koning Willem-Alexander

  Nederland profiteert lang van staatsbezoek

  Japan is vereerd dat koning Willem-Alexander het land heeft uitgekozen voor zijn eerste staatsbezoek buiten Europa. In een land waar symboliek en hoffelijkheid belangrijke rollen spelen, is dat een belangrijk gebaar. Volgens de Nederlandse ambassadeur in Tokio, Radinck Jan van Vollenhoven, die dinsdag de meegereisde pers ontmoette, zal Nederland nog jarenlang plezier hebben van de gekweekte goodwill.


  Dat het bezoek goed valt, blijkt ook uit de grote opkomst van de keizerlijke familie bij niet minder dan 4 onderdelen van het woensdag officieel beginnende staatsbezoek. Dat krijgt dankzij de opmerkelijke, maar gezien de goede vriendschapsbanden niet geheel verrassende, aanwezigheid van kroonprinses Masako ook meer aandacht dan anders het geval zou zijn geweest.

  Voor de symboliek is het wel mooi dat het tweede staatsbezoek dat Japan dit jaar beleeft uit Nederland komt, na het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama. Japan kent maar twee inkomende staatsbezoeken, en dus wordt door de regering in Tokio gewikt en gewogen over wie langs mag komen. Dat de pas vorig jaar aangetreden koning Willem-Alexander zo snel wordt ontvangen, is een bewijs van de goede relaties tussen beide landen en beide vorstelijke families.

  Het bezoek past wat dat betreft ook prima bij de kennismakingsbezoeken die het koningspaar vorig jaar na de troonswisseling aflegde aan de bevriende koningsparen in Europa.

  28 oktober 2014 - 11:59