×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nederland herdenkt oorlogsslachtoffers

  Willem-Alexander en Máxima leggen krans op de Dam

  Nederland herdenkt oorlogsslachtoffers

  Met twee minuten stilte hebben Nederlanders hun respect betuigd aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en aan de Nederlandse militairen die in de decennia daarna sneuvelden. De voornaamste plechtigheid is de Nationale Herdenking in Amsterdam. Die wordt steevast door miljoenen mensen rechtstreeks gevolgd op tv. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima legden de eerste krans.

  Er zijn talloze andere grote en kleine herdenkingsplechtigheden overal in het land. Een van de bekendste is die op de Waalsdorpervlakte. In het duingebied executeerden de Duitsers meer dan 250 gevangenen, onder wie veel verzetsstrijders die in Scheveningen gevangen zaten. Verderop in Den Haag vormt Madurodam het toneel van de Nationale Kinderherdenking.

  Op het Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen vindt de op een na grootste landelijke herdenking plaats. Hier wordt stilgestaan bij militaire slachtoffers die hun leven verloren voor de veiligheid van Nederland. Een deel van de slachtoffers ligt begraven op het Militair Ereveld Grebbeberg. De herdenking in Rhenen wordt bijgewoond door prinses Margriet, haar man Pieter van Vollenhoven en hun zoon prins Pieter-Christiaan.

  4 mei 2019 - 20:19