×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima zingt voor Inesita

  Hartverscheurend afscheid

  Máxima zingt voor Inesita

  Gesteund door vele tientallen vrienden en bekenden is vrijdagmiddag plaatselijke tijd in Pilar Inés Zorreguieta begraven. Ze overleed afgelopen woensdag op 33-jarige leeftijd. Het was een persoonlijke uitvaart, waarbij koningin Máxima een muzikaal eerbetoon bracht aan het graf.


  Op de particuliere begraafplaats in Pilar, waar ook Jorge Zorreguieta in 2017 is begraven, werd de uitvaart van Máxima's zus gehouden. Op diverse kanalen in Argentinië werd, van grote afstand gefilmd buiten de hekken, de uitvaart rechtstreeks uitgezonden. Het koninklijk gezin was voor de begrafenis eerder op vrijdag in Argentinië aangekomen met een lijnvlucht van KLM. Máxima's moeder María werd bij de uitvaart ondersteund door kleindochter Amalia en haar oudste zoon Martín. Koningin Máxima volgde daarna, samen met dochter Alexia en tante Marcela. Koning Willem-Alexander en zijn zwager Juan steunden Ariane. De elfjarige prinses was het petekind van Inés. Het koninklijk gezin vertrok met andere naaste familie als laatste van de begraafplaats.

  Muzikale laatste eer

  Dat Inés een groot muzikaal hart had, wisten al haar intimi. Ze deed eerder mee aan talentenjachten en haar muziek is ook online te beluisteren. Koningin Máxima bewees al zingend de laatste eer aan haar zusje, die liefkozend Inesita werd genoemd, 'kleine Inés'. Ze zong onder meer 'Is this love' van Bob Marley, zo vertelde Máxima's kledingontwerper Benito Fernandez, begeleid door een gitaar. Zelf zong Inés Marley's nummer Pimpers Paradise in, dat hier te beluisteren is. Onder de aanwezigen was ook Juliana Awada, de echtgenote van de Argentijnse president Mauricio Macri. Hijzelf zette, mede namens vrouw en kinderen, een rouwadvertentie, waarin hij koningin Máxima en haar familie sterkte wenste.

   

  8 juni 2018 - 22:50