×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima zet zich in voor migranten

  Meer mensen met migrantenachtergrond in top

  Máxima zet zich in voor migranten

  Meer dan twintig grote bedrijven zetten zich in voor meer mensen met een migrantenachtergrond in de top. Er komen speciaal ontworpen talentenprogramma's, netwerkborrels met het hogere management en concrete doelen voor het aandeel topmanagers met een andere culturele achtergrond. Koningin Máxima is een van de genodigden die ook meepraat.


  Het initiatief wordt dinsdag afgetrapt tijdens de bijeenkomst ‘Culturele diversiteit in de top’, georganiseerd door onder meer de Sociaal-Economische Raad (SER). Tot dusver zijn er 24 bedrijven en instellingen, waaronder ING, Universiteit van Amsterdam en de Nederlandse Spoorwegen, die zich hebben aangesloten. Zij sturen topbestuurders naar de bijeenkomst. Ook worden meerdere hoge ambtenaren verwacht. Er wordt gerekend op zo’n honderd deelnemers, die met elkaar in gesprek gaan over de mogelijkheden voor meer doorstroom van talent met een andere culturele achtergrond naar de topposities. Hoogopgeleiden met een migrantenachtergrond die het ver schoppen, vormen in Nederland maar 2 procent van alle leidinggevenden, blijkt uit onderzoek. De SER en zes andere maatschappelijke organisaties willen deze trend omdraaien. ,,Met deze bijeenkomst willen we de problematiek op de kaart zetten. Bedrijven moeten vanaf hier de draad oppakken”, aldus de Sociaal-Economische Raad.

  29 januari 2019 - 12:14