×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima wil goedkopere geldverzendingen

  Koningin spreekt op congres in Milaan

  Máxima wil goedkopere geldverzendingen

  Koningin Máxima heeft dinsdag in Milaan een toespraak gehouden tijdens de eerste International Day of Family Remittances. Ze riep de aanwezige gasten onder meer op om het verzenden van geld door arbeidsmigranten veiliger en minder duur te maken.


  ''We moeten dit goed doen. Dat zijn we de miljoenen wereldburgers verschuldigd die lange uren werken en ver verwijderd zijn van hun geliefden. We zijn het hun families verschuldigd die op hun rekenen en steun nodig hebben'', aldus Máxima.

  De koningin benadrukte in Italië het belang van veilige en betaalbare manieren om geld over te maken naar het thuisland. ''Drie maanden geleden was ik in Myanmar, een van de armste landen in Zuidoost-Azië, waar ze decennia van economische stagnatie proberen te overkomen. Miljoenen mensen uit Myanmar verdienen hun geld in Thailand, China of de VS. Ze vormen een levenslijn voor hun arme families thuis. En ze maken groei, ontwikkeling en financiële stabiliteit mogelijk in hun vaderland. De belangrijkste vraag met geldzendingen is dan ook: hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze een zo groot mogelijke ontwikkelingsimpact hebben?''

  Antwoord

  Volgens Máxima is het antwoord hierop de kosten van het verzenden terugbrengen. Sommige migranten moeten bijna een hele dag werken om de verzendkosten te kunnen betalen. Bovendien moeten de zendingen veiliger en gemakkelijker worden gemaakt, door bijvoorbeeld zendingen via mobiele telefoons mogelijk te maken.

  De koningin sprak in Milaan als speciaal pleitbezorger van de VN tegen vertegenwoordigers van publieke en private financiële instellingen, internationale organisaties, beleidsmakers, denktanks en vertegenwoordigers uit de migrantensector.

  16 juni 2015 - 18:05