×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima werkt druk schema af in Davos

  Máxima werkt druk schema af in Davos

  Koningin Máxima was donderdag al vroeg op in het Zwitserse Davos, waar ze in het kader van het Wereld Economisch Forum in het internationale Congrescentrum een werkontbijt bijwoonde. Daar werd gesproken over het beter toegankelijk maken van financiële diensten.


  Het gespreksthema was 'Financial Inclusion: Expanding beyond Access'. Toegankelijkheid is niet voldoende, gebruikmaken van diensten als geld kunnen versturen en verzekeren is misschien wel belangrijker, kregen de deelnemers onder meer te horen.

  Máxima, die in Davos is vanwege haar functie als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN, had ook een vergadering op de agenda staan van de 'Financial and Monetary Systems Stewardship Board'.

  De Argentijnse president Mauricio Macri had woensdag samen met zijn vrouw Juliana Awada in het Argentinië Huis een korte reünie met koningin Máxima. De president deed van de hartelijke ontmoeting royaal verslag via sociale media, en ook Awada publiceerde foto's van haar ontmoeting met Máxima. Premier Mark Rutte voegde zich even later bij het gezelschap en verontschuldigde zich voor zijn verlate komst 'vanwege het verkeer'.

  Minister Zunaid Ahmed Palak van Banglasdesh liet na afloop van een gesprek met Máxima weten dat het 'nuttige bijeenkomst' was geweest waarin andermaal 'inclusieve financiering' ter sprake kwam. De koningin heeft hierover al verschillende keren gesproken met de premier van Bangladesh.

  Dinsdag, de eerste dag dat Máxima in Davos aanwezig was, twitterde premier Narendra Modi van India al enthousiast over zijn treffen met de koningin. 'De leiders bespraken stappen om de samenwerking tussen beide landen te verbeteren', aldus de persdienst van Modi. Dit in tegenspraak tot de rol en missie van de koningin bij het WEF, waar ze niet Nederland maar de VN vertegenwoordigt. Voor bilaterale gesprekken is de halve ministersploeg beschikbaar en aanwezig.

  25 januari 2018 - 13:23