×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima verrast met Stuart-tiara

  Máxima verrast met Stuart-tiara

  Koningin Máxima droeg woensdagavond bij het staatsbanket in Luxemburg een diamanten diadeem. Deze lag bijna vijftig jaar opgeborgen in de koninklijke kluis.


  Koningin Juliana droeg de zogenoemde Stuart-diadeem – ooit een cadeau van stadhouder Willem III voor zijn vrouw Mary Stuart – voor het laatst in 1971. Daarna verdween de tiara in de kluis, totdat Máxima er woensdagavond mee ten tonele verscheen. Opvallend is dat de belangrijkste blauwgroene diamant van bijna 40 karaat ter waarde van enkele miljoenen toen ontbrak.

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen van woensdag tot en met vrijdag een bezoek aan Luxemburg op uitnodiging van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa. Op donderdag staat een bezoek aan Belval en de universiteit van Luxemburg en kasteel Vianden op het programma, evenals een regeringslunch, een bijeenkomst van de Kamer van Koophandel en een concert en receptie.

  24 mei 2018 - 16:47