×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima rondt eerste dag VN-bezoek af

  Máxima rondt eerste dag VN-bezoek af

  Koningin Máxima heeft maandagavond (lokale tijd) de eerste dag van haar werkbezoek aan Indonesië afgesloten op het kantoor van de Verenigde Naties in de hoofdstad Jakarta. Daar sprak de koningin in haar rol van speciaal pleitbezorger van de wereldvolkerenorganisatie uitgebreid over hoe financiële diensten toegankelijk en nuttig kunnen worden gemaakt voor boeren.


  Máxima had daarvan eerder op de dag al een aantal voorbeelden gezien tijdens een excursie in de provincie Lumpung, op het naast gelegen eiland Sumatra. Daar heeft zo'n driekwart van de boeren geen toegang tot formele financiële diensten. 'Ik leende van vrienden en van de buren', vertelde maïsboer Agus Riyanto aan de koningin.

  Leningen die, zo bleek bij doorvragen van Máxima, per saldo meer kosten dan de financiering die hij nu krijgt via Vasham, een sociale onderneming die zich richt op de groei en ontwikkeling van kleine bedrijfjes als dat van Riyanto.

  Vasham adviseert over verbetering van de oogsten en helpt met het verkrijgen van betere prijzen. 'Ze helpen echt', aldus een tevreden Riyanto, die trots met zijn gezin met de koningin op de foto ging, maïskolven in de hand.

  Indonesië heeft meer ondernemingen als Vasham nodig om een groter deel van de bevolking kans te geven de leefomstandigheden te verbeteren. Hoe dat onder meer te doen, was onderwerp van gesprek tijdens de bijeenkomst op het VN-kantoor. Máxima hield daarna de avonduren vrij om zich voor te bereiden op een overvolle dinsdag, met onder meer ontmoetingen met verschillende ministers en president Joko Widodo, en een kort tweede veldbezoek.

  12 februari 2018 - 14:21