×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima, Rania en Haakon naar World Economic Forum

  Veel royals op deelnemerslijst jaarlijkse topbijeenkomst in Davos

  Máxima, Rania en Haakon naar World Economic Forum

  Met drie koninginnen en een koning wordt het een komen en gaan van royals volgende week in Davos in Zwitserland. Koningin Máxima is een van hen. Dit blijkt uit de deelnemerslijst op de website van het jaarlijkse World Economic Forum (WEF).


  Namens Jordanië gaat koningin Rania. Noorwegen vaardigt kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit af. Prins Turki al-Faisal vertegenwoordigt Saudi-Arabië. Het was al bekend dat koning Filip en koningin Mathilde van België ook komen.

  Máxima neemt net als vorig jaar deel aan de conferentie als speciaal VN-afgezant voor het wereldwijd verbeteren van de toegankelijkheid van financiële diensten. Máxima gaat samen met premier Mark Rutte en de ministers Jeroen Dijsselbloem, Lilianne Ploumen en Edith Schippers.

  Revolutie

  De topbijeenkomst voor politici, zakenlieden en andere prominenten wordt van 20 tot en met 23 januari gehouden in het Zwitserse Davos. Het Wereld Economisch Forum staat dit jaar in het teken van de economische gevolgen van de razendsnelle technologische ontwikkelingen, die worden bestempeld als 'de vierde industriële revolutie'. Daarbij wordt onder meer gesproken over de huidige problemen op het gebied van veiligheid, klimaatverandering en de zwakke economische groei.

  De deelnemerslijst telt in totaal honderden namen van bekende publieke figuren, onder wie de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, de Britse premier David Cameron, ECB-president Mario Draghi, U2-zanger Bono en acteur Leonardo DiCaprio.

  14 januari 2016 - 11:44