×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima opent Dordtse Schouman-tentoonstelling

  Máxima opent Dordtse Schouman-tentoonstelling

  Koningin Máxima heeft zaterdag de tentoonstelling 'Een koninklijk paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur' in het Dordrechts Museum geopend. Vijf muurversieringen uit Paleis Huis ten Bosch maken deel uit van de expositie.


  Het behang is vanwege de renovatie van het paleis zelf ook opgeknapt en is de komende maanden te zien in Dordrecht. Na de voltooiing van de vernieuwbouw van Huis ten Bosch keren de wandschilderingen, die Schouman maakte in opdracht van prins Willem V, weer terug. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima en hun gezin gaan er dan ook wonen.

  De koninklijke behangsels hingen overigens oorspronkelijk in het Nieuwe Stadhouderlijk Kwartier in Den Haag. Toen dat in de negentiende eeuw een andere functie kreeg, werden ze opgeslagen in Paleis Huis ten Bosch. Pas in 1975 werden de bijzondere doeken ontdekt en in het paleis ingebouwd.

  Het overzicht van het werk van Schouman is tot september in Dordrecht te zien. Hij maakte als dierenschilder veelvuldig aquarellen van vogels, zoogdieren, planten. Het Dordrechts Museum bestaat dit jaar 175 jaar en is een van de oudste stedelijke musea van Nederland.

  19 februari 2017 - 08:40