×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima net op tijd in New York voor feestdiner

  Máxima net op tijd in New York voor feestdiner

  Koningin Máxima heeft dinsdagavond (lokale tijd) in de Gotham Hall in New York het door Unicef en de stichting van Bill en Melinda Gates georganiseerde 'Goalkeepers Global Awards Dinner' bijgewoond. Máxima kwam rechtstreeks van het vliegveld naar Broadway, waar de bel voor de eerste gang van het prijswinnaarsdiner net had geklonken toen ze arriveerde.


  In de schaars verlichte feestzaal werd stilgestaan bij het werk van 'doelbewaarders' of 'goalkeepers', jonge mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het verwezenlijken van de zeventien in 2015 door de wereldgemeemschap afgesproken duurzame ontwikkelingsdoelen. ,,Afspraken maken is één ding, maar deze ook nakomen en de voornemens uitvoeren is een andere zaak", aldus Melinda Gates, gastvrouw van het diner.

  Met haar stichting wil ze dan ook initiatieven belonen die de verschillende doelen een stapje dichterbij brengen, zoals Felix Manyogote uit Tanzania die werkt aan het verminderen van sterfte bij geboorten en onder jonge kinderen en Bernard Coulibally uit Mali die in zijn prefectuur chronische ondervoeding wist te reduceren. Hij ontving zijn onderscheiding uit handen van de Deense kroonprinses Mary, die evenals prinses Mabel het diner bijwoonde.

  President Ellen Johnson Sirleaf van Liberia, in 2011 mede-ontvanger van de Nobelprijs voor de de vrede, ontving de 'Global Goalkeeper Commendation'. Ze kreeg het eerbetoon onder meer voor haar bijdrage aan het tot stand brengen van en de aanvaarding van de baanbrekende ontwikkelingsdoelen.

  20 september 2017 - 09:27