×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima net op tijd in New York voor feestdiner

  Máxima net op tijd in New York voor feestdiner

  Koningin Máxima heeft dinsdagavond (lokale tijd) in de Gotham Hall in New York het door Unicef en de stichting van Bill en Melinda Gates georganiseerde 'Goalkeepers Global Awards Dinner' bijgewoond. Máxima kwam rechtstreeks van het vliegveld naar Broadway, waar de bel voor de eerste gang van het prijswinnaarsdiner net had geklonken toen ze arriveerde.


  In de schaars verlichte feestzaal werd stilgestaan bij het werk van 'doelbewaarders' of 'goalkeepers', jonge mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het verwezenlijken van de zeventien in 2015 door de wereldgemeemschap afgesproken duurzame ontwikkelingsdoelen. ,,Afspraken maken is één ding, maar deze ook nakomen en de voornemens uitvoeren is een andere zaak", aldus Melinda Gates, gastvrouw van het diner.

  Met haar stichting wil ze dan ook initiatieven belonen die de verschillende doelen een stapje dichterbij brengen, zoals Felix Manyogote uit Tanzania die werkt aan het verminderen van sterfte bij geboorten en onder jonge kinderen en Bernard Coulibally uit Mali die in zijn prefectuur chronische ondervoeding wist te reduceren. Hij ontving zijn onderscheiding uit handen van de Deense kroonprinses Mary, die evenals prinses Mabel het diner bijwoonde.

  President Ellen Johnson Sirleaf van Liberia, in 2011 mede-ontvanger van de Nobelprijs voor de de vrede, ontving de 'Global Goalkeeper Commendation'. Ze kreeg het eerbetoon onder meer voor haar bijdrage aan het tot stand brengen van en de aanvaarding van de baanbrekende ontwikkelingsdoelen.

  20 september 2017 - 09:27