×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima naar ouderavond financiële opvoeding

  Máxima naar ouderavond financiële opvoeding

  Koningin Máxima heeft maandagavond een ouderavond met het thema 'financiële opvoeding' bezocht op een basisschool in Almere. De bijeenkomst op De Archipel was bedoeld om ouders te helpen bij het aanleren van financieel verantwoord gedrag.


  Máxima is erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën. Daarin bundelen partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten. Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, vergezelde de koningin. Ook burgemeester Annemarie Jorritsma gaf acte de présence.

  Tijdens de ouderavond speelde Theatergroep PlayBack de voorstelling Credits, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Het stuk moet ouders van 10- tot 14-jarigen ondersteunen bij de financiële opvoeding. Onder meer onderwerpen als zakgeld, klusjes in huis en de kosten van een mobieltje kwamen aan bod. Ook werd besproken hoe vaders en moeders moeten omgaan met een kind dat ergens zijn zinnen op heeft gezet.

  In maart vond de Week van het geld plaats, waarin een reeks soortgelijke financiële ouderavonden begon. Máxima opende de week toen met het dichtslaan van een kluis in Beeld en Geluid in Hilversum.

  15 april 2014 - 09:45