×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima in gesprek met werkzoekende jongeren

  "Zij zijn cruciaal voor de toekomst van ons land"

  Máxima in gesprek met werkzoekende jongeren

  Koningin Máxima ging donderdag in gesprek met werkzoekende jongeren en managers uit het bedrijfsleven. Dit deed de koningin in Den Haag op de eerste dag van de WerkWeek. De week bestaat uit meer dan honderd activiteiten in het land om de positie van jongeren op de arbeidsmarkt te versterken.


  ''Nederland heeft veel goed opgeleide jongeren die op zoek zijn naar werk. Zij zijn cruciaal voor de toekomst van ons land'', zegt koningin Máxima op de Facebookpagina van het Koninklijk Huis. ''In de WerkWeek spannen tal van organisaties zich in om deze jongeren op weg te helpen naar een baan, stage of de juiste opleiding. Vaak komen jongeren zelf in actie, zoals ik vandaag zag bij een bijeenkomst van DeBroekriem. Ik vind het goed en belangrijk dat deze initiatieven verspreid en versterkt worden en dat het bedrijfsleven wordt betrokken bij het vergroten van de kansen op werk voor jongeren.''

  DeBroekriem is een initiatief van jongeren op zoek naar werk en startte in 2012 in Utrecht. Door workshops en bijeenkomsten kunnen jongeren hun netwerk en sollicitatievaardigheden vergroten. Met hulp van Mirjam Sterk, ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid, is DeBroekriem inmiddels uitgebreid naar twintig regio's. Vorige maand vond de duizendste deelnemer een baan.

   

   

  18 september 2014 - 12:35