×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima in de spotlight met Obama en Rania

  Máxima in de spotlight met Obama en Rania

  Koningin Máxima is woensdagmorgen (lokale tijd) één van de sterattracties en sprekers bij de zogenoemde Goalkeepers-bijeenkomst in het Lincoln Center in New York. De koningin wordt in één adem genoemd met de Amerikaanse oud-president Barack Obama, de Canadese premier Justin Trudeau, koningin Rania van Jordanië en Nobelprijswinnares Malala Yousafzai.


  Het evenement wordt georganiseerd door de stichting van Bill en Melinda Gates en is bedoeld om een nieuwe generatie leiders aan te sporen om zich met overgave in te zetten in de strijd tegen armoede en ziekten. Die strijd is nodig wil de wereld in 2030 de twee jaar geleden op de verjaardag van de Verenigde Naties afgesproken zeventien ontwikkelingsdoelen ook daadwerkelijk bereiken.

  'Vooruitgang is mogelijk, maar niet onvermijdelijk. De wereld heeft grote stappen gezet, maar verdere vooruitgang wordt onder meer bedreigd door de onrust in de wereld en de bezuinigingen op budgetten voor ontwikkeling', aldus de organisatie.

  De bijeenkomst, waarbij ook minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) en prinses Mabel aanwezig zijn, is voor Máxima de eerste in een lange reeks woensdag. Aan het einde van de dag heeft ze een ontmoeting met VN-secretaris-generaal Antonio Gutteres, aan wie ze haar jaarverslag overhandigt over haar werk als zijn speciaal pleitbezorger op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten.

  Máxima kwam gisteravond nog maar nét op tijd bij het openingsdinér vanwege vertraging met haar vlucht. 

  20 september 2017 - 15:43