×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima reikt prijs van €150.000 uit

  Componist krijgt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018

  Máxima reikt prijs van €150.000 uit

  Dirigent en componist Reinbert de Leeuw krijgt maandag in Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018 uit handen van koningin Máxima.


  Het fonds kent de prijs van 150.000 euro jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap. De laureaat moet de helft van de prijs besteden aan doelen op het gebied van van cultuur, wetenschap of natuur.Het Cultuurfonds noemt De Leeuw (80) een baanbreker en voorvechter voor nieuwe muziek. De componist is al veel gelauwerd. Zo is hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en won hij in 2013 de Edison Oeuvreprijs. Twee jaar geleden kreeg hij een eredoctoraat van de Katholieke Universiteit Leuven. Dit jaar nog werd De Leeuw genomineerd voor een Grammy, met de cd ‘Kurtág: Complete Works for Ensemble & Choir’. Hij won de onderscheiding niet, maar de altijd kritische Hongaarse componist Kurtág zelf was heel tevreden over het album.De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt sinds 2010 uitgereikt door koningin Máxima. Eerdere winnaars zijn onder anderen schrijver-historicus Geert Mak, regisseur Johan Simons, tuinarchictect Piet Oudolf en fotograaf Anton Corbijn.

  26 november 2018 - 09:48