×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima gaat door met VN-werk

  Máxima gaat door met VN-werk

  Koningin Máxima ziet voorlopig nog geen reden om te stoppen met haar werk voor de Verenigde Naties. Dat zei ze tijdens een persontmoeting in Mumbai, op de derde en laatste dag van haar VN-werkbezoek aan India.


  De combinatie met haar werk in Nederland en het moederschap vormde in elk geval geen aanleiding om na bijna tien jaar op te houden als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN op het gebied van 'inclusieve financiering voor ontwikkeling'.

  De koningin vond het juist fijn dat haar internationale werk veel raakvlakken had met haar activiteiten in Nederland, zoals financiële educatie. Er was ook kruisbestuiving. Ervaringen die ze in het buitenland opdeed, konden soms ook in eigen land worden gebruikt zoals de oprichting van microfinancieringsinstelling Qredits, dat kleine ondernemingen toegang geeft tot krediet.

  'Het geeft me echt niet alleen maar energie, persoonlijk', zei Máxima, ze haalde er ook voldoening uit, waardoor ze ook hoopte beter te worden. 'Ik kan leren van beide kanten en het heeft een hele mooie wisselwerking'. Ze wilde niet naar toekomstige ontwikkelingen kijken: 'Wie kan de toekomst voorspellen?' Haar werk was in elk geval nog niet klaar: 'We zijn er nog niet. Of ik daar ook voor nodig ben, dat weet ik nog niet. Maar voorlopig ga ik door'.

  31 mei 2018 - 11:22