×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima brengt Week van het Geld op stoom

  ‘Sparen is erg belangrijk’

  Máxima brengt Week van het Geld op stoom

  Koningin Máxima heeft maandagochtend in Hilversum de Week van het Geld 2014 geopend. De koningin opende de themaweek door de deur van een stomende kluis dicht te slaan, waarna een doek met de tekst Week van het Geld tevoorschijn kwam.


  Tijdens het openingsevenement in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vond de finale plaats van de scholenwedstrijd De Gelduitdaging. Afgelopen najaar gingen kinderen uit groep 8 aan de slag met eigen projecten om geld te verdienen. Tijdens de finale presenteerden de finalisten van de scholencompetitie hun aanpak en de resultaten van hun projecten, waarna de jury de Kluinveenschool uit Wierden tot winnaar uitriep. Deze school kreeg een cheque voor een reis naar Zwitserland en de stichting Heppie.

  Koningin Máxima liet zich op het podium interviewen door EO-presentator Klaas van Kruistum. ''Zoals iedereen weet, kunnen we een euro maar eenmaal uitgeven. Dus is het goed te weten hoe je die ene euro zo goed mogelijk kunt uitgeven. Als je dat heel goed weet, kun je bijvoorbeeld prijzen vergelijken'', zei de vorstin. ''Je kunt daarmee leren sparen voor een doel, bijvoorbeeld een iPad. Heel belangrijk is dat je een bedrag per week opzij legt.''

  Sparen

  Máxima is er groot voorstander van dat kinderen vroeg leren sparen. ''Als mensen vroeg beginnen met omgaan met geld is dat veel beter dan op latere leeftijd als ze voor grotere aankopen staan, zoals het kopen van een huis.'' Kinderen mogen zich ook best een miskoop permitteren, vindt de koningin. ''Het is niet slecht als het een keertje misgaat. Daar leer je van.''

  Tot en met 14 maart organiseren ruim 90 organisaties en partners van Wijzer in geldzaken activiteiten om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan met geld. Onder meer banken en verzekeraars verzorgen deze week bijna 5000 gastlessen op basisscholen. Daarnaast is er een Week van het Geld-krant voor kinderen.

  Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën met daarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties.

  10 maart 2014 - 14:07