×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima blogt over Kerst Muziekgala

  Máxima blogt over Kerst Muziekgala

  Koningin Máxima noemt het Kerst Muziekgala 'een geweldig slotakkoord van een fantastisch muzikaal jaar'. Als erevoorzitter van het platform Méér Muziek In De Klas schrijft ze over het kerstgala in een blog.


  'Ik ben heel blij met die terechte aandacht voor muziekonderwijs en ik ben trots op wat we samen in beweging hebben gebracht', blogt de koningin. 'Méér Muziek In De Klas gaat crescendo. Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol'.

  Máxima is positief over de vooruitgang die het platform boekt: 'Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas. Pabo's haken aan en doen hun best om de juffen en meesters van morgen meer muzikaal zelfvertrouwen te geven. Gemeenten, muziekscholen, fanfares, orkesten en bedrijven doen mee en helpen waar ze maar kunnen. Ouders horen hoeveel plezier hun kinderen met muziek hebben en worden óók enthousiast. En op televisie volgden elke week honderdduizenden mensen de Lang Leve De Muziek Show waarin schoolklassen laten horen wat ze muzikaal in huis hebben'.

  'Voor mij persoonlijk is elk muzikaal werkbezoek een feest. Heel leuk is het ook om jonge talenten te spreken die meedoen aan de Lang Leve De Muziek Show. Enkelen van hen waren bij mij thuis op bezoek. Zoals Joël (12) die fantastisch piano speelt. En Aster (10) die alles weet van de tuba. Emma (12) vertelde me dat ze al haar gevoelens kwijt kan in haar viool. Blijdschap, boosheid, verdriet; alles kun je uit de viool laten komen', aldus Máxima.

  Het kerstgala is zaterdag 23 december te zien op televisie op NPO 1. Dit jaar toonden 360 kinderen hun muzikale talenten. Naast deze 'Grootste Schoolband van Nederland' zijn er optredens van onder meer Ronnie Flex, VanVelzen, Trijntje Oosterhuis, Tania Kross en Anita Meyer. De presentatie van de tv-uitzending is in handen van Buddy Vedder en Romy Monteiro.

  20 december 2017 - 14:15