×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima blikt in de toekomst

  Máxima blikt in de toekomst

  Innovatie, samenwerking op een keur van terreinen, en mode vormden de hoofdbestandsdelen van het vroege middagprogramma van koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij het staatsbezoek aan Frankrijk.


  Het koningspaar bezocht in het Atelier Néerlandais, het vroegere Nederlands instituut, de finale van een masterclass over de toekomst van gebruiken in de mode, Future Fashion Practices. Aanwezig waren deelnemers uit zowel Nederland als Frankrijk en koning en koningin spraken los van elkaar met een aantal van hen, waarbij ze zich ook een oordeel konden vormen over hun ontwerpen die in de ruimte stonden opgesteld.
  Maar mode was niet het enige dat vrijdagmiddag aan bod kwam. Ook start-ups, verzameld bij 'incubator' NUMA, kregen koninklijk bezoek. Dit was een onderdeel waar de Fransen veel waarde aan hechtten, om te laten zien dat er ook in Frankrijk veel (digitale) innovatie en ondernemerschap is. NUMA biedt starters hulp en ondersteuning.
  Modern en hightech waren eveneens de meer dan zestig bedrijven en ondernemers die zich in Les Docks/Cité de la Mode et du Design aan de Quai d'Austerlitz hadden verzameld om hun uitvindingen aan het koningspaar te tonen. Alle projecten, diensten en vondsten hadden één ding gemeen: ze zijn voortgekomen uit samenwerking tussen Nederlanders en Fransen. Dat kon zijn bij Fokker en onder meer Airbus – de koning begon er zijn rondgang – of bij DS Automobiles, waar koningin Máxima meteen in een DS3 Performance stapte.
  Aan het einde van dat bezoek gingen Willem-Alexander en Máxima min of meer op de groepsfoto met alle deelnemers, hetgeen een gezellige chaos opleverde omdat er niet echt kon worden geposeerd en er eigenlijk ook geen plaats was voor iedereen.
   

  11 maart 2016 - 16:26