×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Morgen te boeken: binnenkijken op Paleis Noordeinde

  Boek donderdag direct je tickets voor het paleis!

  Morgen te boeken: binnenkijken op Paleis Noordeinde

  Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement zijn deze zomer voor de derde keer een aantal dagen te bezichtigen voor publiek. Paleis Noordeinde opent vier zaterdagen haar deuren: op 28 juli en de drie zaterdagen daarna. Het staldepartement is negen middagen te bezichtigen. De eerste open dag is 1 augustus.


  Op Paleis Noordeinde in de Marotzaal en de Grote Balzaal zijn tafels gedekt zoals die gebruikt zijn tijdens recente evenementen. In de Balzaal zijn de tafels gedekt zoals koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun Jordaanse collega's Abdullah en Rania te eten kregen dit voorjaar. In de Marot-eetzaal kunnen bezoekers zien hoe de ruimte was ingericht en de tafels waren gedekt tijdens de laatste uitblinkerslunch op 11 april 2018.

  In de Koninklijke Stallen kunnen bezoekers dit jaar een deel van het wagenpark bezichtigen. Onder andere de auto van de Koning (AA-86), de staatsielimousine (AA-93) en de Koninklijke bus (AA-81) worden tentoongesteld. Ook zijn er meerdere historische voertuigen te zien, waaronder een Mercedes Caruna (AA-16) en een Austin Sheerline (AA-9). Verder kunnen bezoekers paarden en rijtuigen bezichtigen, waaronder de Glazen Koets.

  Kaarten zijn vanaf 28 juni te koop via http://tickets.paleis-noordeinde.nl voor slechts zes euro, inclusief bewaarboekje.

  27 juni 2018 - 10:35