×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Moet Margarita 1 miljoen betalen?

  Edwin kan maximaal 12 jr vorderen

  Moet Margarita 1 miljoen betalen?

  Edwin de Roy van Zuydewijn kan maximaal 1 miljoen eisen van prinses Margarita. Dat zeggen insiders naar aanleiding van de aankondiging van de omstreden ex-man van prinses om haar opnieuw voor de rechter te slepen. Met steun van niemand minder dan Peter R de Vries en diens zoon Royce, die advocaat is, zou De Roy van Zuydewijn binnenkort met deze claim komen.


  De Roy van Zuydewijn en vader en zoon de Vries beweren dat Margarita zich arm heeft gehouden toen ze van Edwin scheidde, om te zorgen dat ze hem geen cent hoefde te betalen. Margarita werd namelijk bij de voorlopige huwelijksontbinding veroordeeld tot het betalen van een bedrag van 5500 euro per maand aan haar ex-man. De voormalige zakenman, die beweerde een zeer goedlopend bedrijf te hebben totdat hij met de prinses trouwde, beweerde dat hij door zijn huwelijk en toetreding tot de koninklijke familie alles had verloren. Hij zou door de Oranjes en de Staat zijn tegengewerkt. Maar de prinses hoefde uiteindelijk niets te betalen, omdat ze zelf niets meer had. Dat werd voor het gerechtshof toegelicht door thesaurier Baars, die destijds de financiën van de leden van de koninklijke familie deed. Hij maakte duidelijk dat Margarita nagenoeg alles kwijt was en dat ze rond moest komen van het geld dat ze van haar moeder, prinses Irene, maandelijks kreeg. De rechters oordeelden vervolgens dat Margarita niet in staat was om haar man enige vorm van alimentatie te betalen. Edwin was ondertussen naar eigen zeggen aan de bedelstand beland. Hij leefde van zakgeld dat hij kreeg van vrienden en familieleden en logeerde ook steeds in andere huizen. Na tien jaar strijd leek hij ineens te zijn verdwenen, totdat weekblad Weekend ontdekte dat hij in Portugal in een prachtige villa met zwembad bleek te wonen en van daaruit regelmatig reisjes maakte door Europa. Ook was al duidelijk geworden dat De Roy van Zuydewij het helemaal niet zo arm had als hij steeds zei. Zo had hij van de uitgever van een opinieblad 17000 euro ontvangen als een vorm van aanbetaling voor het boek dat hij wilde schrijven en waar hij ook voortdurend mee dreigde. Het boek kwam echter nooit. Maar toen Weekend in juli van dit jaar onthulde dat prinses Margarita een eeuwenoude boerderij in Wassenaar had gekocht, moet hij een nieuwe kans hebben gezien om zijn ex-vrouw voor de rechter te slepen. Want hoe kon Margarita, die in 2004 ook niets zou hebben, nu ineens rijk genoeg zijn om zonder hypotheek een boerderij van 1,6 miljoen euro te kopen?Volgens de wet kunnen ex-partners maximaal twaalf jaar aanspraak maken op alimentatie. De scheiding van Edwin en Margarita werd op 8 november 2006 uitgesproken. En de twaalf jaar zitten er dus al op. Edwin kan dus niet in de toekomst nog aanspraak maken, maar zou de rechtbank wellicht kunnen overtuigen dat hij al die 12 jaar wel recht heeft gehad op een maandelijkse alimentatie. In dat geval zou het om een bedrag van 5500 per maand gaan, gedurende twaalf jaar. Samen met kosten en rente zou dat nu op hooguit een miljoen uitkomen.

  28 november 2018 - 08:52