×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mensenrechten aan de orde tijdens staatsbezoek China

  Amnesty wil dat koning zich uitspreekt

  Mensenrechten aan de orde tijdens staatsbezoek China

  Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan China zal worden aangegrepen om de mensenrechten in dat land aan de orde te stellen. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken, die het koningspaar eind volgende week bij het bezoek begeleidt, noemt dat in een zondag uitgegeven persverklaring 'vanzelfsprekend'.


  De Nederlandse tak van Amnesty International had dit weekeinde de koning opgeroepen zich openlijk uit te spreken over de situatie van de mensenrechten in China. Buitenlandse Zaken stelt dat Nederland en China daarover recent een brede dialoog hebben gevoerd. "De brede relatie die Nederland en China hebben, biedt de mogelijkheid om uitgebreid en openhartig over dit soort onderwerpen te spreken”, aldus minister Koenders.

  Hij sprak tijdens een bezoek aan Peking in juni uitgebreid over mensenrechten met zijn ambtgenoot Wang Yi en bracht ook de mensenrechtenconsultaties op. Wang Yi gaf toen aan dat China ervoor open stond om het volgende overleg binnen enkele maanden te houden. Dat gebeurde begin deze maand met de speciale Chinese vertegenwoordiger voor de mensenrechten, met afgevaardigden van de Communistische Partij, het Volkscongres en het ministerie van Openbare Veiligheid.

  18 oktober 2015 - 16:30