×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Media blij met aanwezigheid Beatrix

  Bij fotosessie in Lech

  Media blij met aanwezigheid Beatrix

  De deelname van prinses Beatrix aan de fotosessie in Lech werd met name door de Oostenrijkse en Duitse media toegejuicht. Haar aanwezigheid maakte het familieplaatje compleet en bovendien is Beatrix in het buitenland nog gewoon 'die Königin'.


  Dat de prinses ook deelnam, hield geen verband met de publicatie van foto's van haar die vorige week op de pistes van Lech zijn genomen, zo werd verzekerd. Dat besluit was eerder al in familiekring genomen. In de eerdere aankondiging van de persontmoeting was ze niet genoemd.

  Beatrix nam alleen aan het eerste deel van het fotomoment deel, waarbij in verschillende opstellingen in de sneeuw werd geposeerd. De prinses had veiligheidshalve skistokken meegenomen om stevig op haar skiboots te staan.

  Reclame voor Lech

  Hermann Fercher was maandagmorgen even de gelukkigste man van Lech. De directeur van Lech Zürs Tourismus keek stralend toe hoe in Oberlech de internationale media opnamen maakten van zijn trouwste gasten, de Oranjes.

  "Super", aldus Fercher die net de voordelen van zijn chique skioord voor het voetlicht had gebracht voor televisieploegen uit Duitsland, Oostenrijk en Nederland. "Het is een heel goed jaar", blikte hij alvast terug op het skiseizoen waarbij de bezettingsgraad in de familievakantieplaats weer hoog lag.

  De jaarlijkse aanwezigheid van de Nederlandse koninklijke familie draagt bij aan de bekendheid van Lech, waar overigens ook de Jordaanse koning Abdullah regelmatig de lange latten onderbindt. Het komt in berichtgeving over Lech steeds weer terug. De Oranjes komen er dan ook al 55 jaar.

  Economie steunen

  "Dat is belangrijk ja", gaf Fercher eerder toe aan het Oostenrijkse persbureau APA. In Oostenrijkse kranten was mede daarom al de suggestie gedaan de Oranjes ook naar andere, minder goed renderende skiplaatsen te sturen om de lokale economie een steuntje te geven.

  De trouw van de koninklijke familie aan Lech wordt ook beloond met discretie en privacy, en het fotomoment helpt daarbij nog als ruilmiddel ten opzichte van de media.

  23 februari 2015 - 12:58