×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima’s VN-titel kost staat 150.000 extra

  Totaal 1.5 miljoen euro voor VN-activiteiten

  Máxima’s VN-titel kost staat 150.000 extra

  De Nederlandse regering ondersteunt het werk van koningin Máxima voor de Verenigde Naties jaarlijks met gemiddeld 150.000 euro. Dat meldt de NOS op basis van gegevens van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  De 150.000 euro komt uit de post ‘speciale multilaterale activiteiten’ op de begroting van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Het geld wordt vooral besteed aan reis- en verblijfskosten van de koningin en een medewerker van de Dienst Koninklijk Huis.

  Koningin Máxima is al tien jaar speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering en ontwikkeling. Ze probeert in die functie financiële diensten beter toegankelijk te maken.

  Komende week wordt in New York stilgestaan bij Máxima’s jubileum. Woensdag vindt er, in dezelfde week dat de VN bijeen is voor de Algemene Vergadering, een speciaal evenement plaats. Naast de koningin is ook koning Willem-Alexander aanwezig bij de bijeenkomst, waar onder meer wordt stil gestaan bij wat de afgelopen tien jaar is bereikt.

  22 september 2019 - 11:45