×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Maxima’s ontwerper nu echt baron

  Koning wachtte 1,5 jaar met adelspapieren

  Maxima’s ontwerper nu echt baron

  Edouard Vermeulen, sinds 1983 de grote man achter het Belgische modehuis Natan, mag zich voortaan laten aanspreken als baron.


  In de zomer van 2017 kreeg de favoriete mode-ontwerper van koningin Máxima te horen dat koning Filip hem zou verheffen tot baron. Maar het duurde nog anderhalf jaar voordat Vermeulen de titel kon gaan voeren. Op 13 december vond in het Koninklijk Paleis in Brussel een ceremonie plaats die van Vermeulen een echte baron maakte. Hij kreeg daar ook de adelspapieren overhandigd. In Nederland kan de koning niemand in de adelstand meer verheffen. Alleen de regering kan een wetsvoorstel indienen waarmee iemand in de adelstand wordt verheven maar dit moet de goedkeuring krijgen van de Eerste en Tweede Kamer. Het gebeurt alleen bij nieuwe leden van het Koninklijk Huis. In België worden echter nog jaarlijks Belgen die zich verdienstelijk hebben gemaakt met een adellijke titel beloond. Deze is echter persoonlijk en kan niet geërfd worden door eventueel nageslacht. Beroemdheden als wielrenner Eddy Merckx en jazzmuzikant Toots Thielemans werden in het verleden ook al tot baron verheven. Zanger Will Tura moet het doen met de lagere titel van Ridder. Het Nederlandse Hof erkent de Belgische titels wel en daarom zal Edouard Vermeulen voortaan als baron Vermeulen worden aangeschreven.

  11 januari 2019 - 09:02