×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima’s Nederlands ondertiteld

  Veel meningen documentaire VN-werk

  Máxima’s Nederlands ondertiteld

  Televisiekijkers hebben zich op Twitter erover verbaasd en opgewonden dat het Nederlands van koningin Máxima door de NTR in de documentaire over haar VN-werk werd ondertiteld. Dat leverde zowel richting de omroep als de koningin kritiek op. Eén twitteraar vond bijvoorbeeld dat als de koningin na twintig jaar in Nederland nog ondertiteling nodig heeft, ze zich daar drukker over zou moeten maken dan het feit of mensen in Ethiopië wel een bankpas kunnen krijgen.

  “De omroep meent een Nederlands sprekende koningin Máxima te moeten ondertitelen en opent een documentaire met een zogeheten blooper. Man, man, man”, verzuchtte iemand anders. “Ja, dat verbaasde mij ook. Zou koningin Máxima en/of de Rijksvoorlichtingsdienst deze docu wel vooraf hebben gezien?”, was de reactie daarop. De zogenoemde blooper toonde Máxima bij het inspreken van een videoboodschap, waar ze in het Engels ‘digitalisering’ niet over de tong kreeg en dat ook ruiterlijk toegaf.

  Bijval voor het woensdagavond op NPO1 uitgezonden programma ” was er ook. “Indrukwekkend om te zien hoeveel werk onze koningin verzet. Ik word al moe als ik naar de docu kijk. En dan vanuit een ver land, aan de telefoon: ‘Alleen als het van papa ook mag. Dag schat, love you’.” Dat laatste viel meer mensen op. “Wow, wat ben ik als vrouwelijke ondernemer trots op onze koningin die zich inzet voor microfinanciering én gelijkwaardigheid. En dan tussendoor ook nog even met dochterlief in discussie over haar bedtijd, geweldig!”

  Bijzondere inkijk

  Iemand anders sprak van een ‘indrukwekkende documentaire met bijzondere inkijk over het werk van koningin Máxima.’ “Máxima is geweldig”, meende een andere kijkster. “Geen: ‘Ik ben koningin, dus ik hoef niets te doen (zoals andere royalty), maar wel: ‘Ik ben koningin, dus ik kán iets doen.’ Mooi programma: pleitbezorger.” Een andere twitteraar vond dat Prins Claus trots op haar zou zijn. “‘Ik heb nog een andere baan hiernaast’ zoals ze gekscherend opnoemde (sic).”

  Het programma trok 721.000 kijkers en belandde daarmee in de top tien van best bekeken uitzendingen. De koningin werd echter royaal verslagen door Ajax, dat drie keer zoveel kijkers kreeg voor de Champions League-wedstrijd tegen Valencia.

  3 oktober 2019 - 14:23