×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima zingt graag met haar dochters

  Muziek van grote betekenis voor haar gezin

  Máxima zingt graag met haar dochters

  Koningin Máxima houdt van muziek en zingt thuis op Paleis Huis ten Bosch graag met de drie prinsessen.


  Dat onthulde ze woensdag in gesprek met RTL Nieuws. “Muziek heeft heel veel voor mij betekend. Dat gun ik echt alle kinderen”, zegt de koningin.

  Máxima is erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas, waarvoor ze op werkbezoek ging naar Helmond. Máxima zet zich al acht jaar in om alle kinderen in Nederland in aanraking te laten komen met muziek. “Voorlopig hebben we een half miljoen kinderen en de helft van alle scholen bereikt”, zegt Máxima. “En we hebben alle pabo’s bereikt. Dus we hopen dat alle docenten in de toekomst muziek kunnen geven aan kinderen.”

  Zelf heeft Máxima een brede muzieksmaak. Ze luistert naar “van alles. Van klassiek tot reggae tot pop. Eigenlijk heb ik geen lievelingsmuziek.” Thuis op Paleis Huis ten Bosch speelt Máxima gitaar. Haar dochters spelen gitaar en piano, vertelt ze. “We zingen ook heel veel samen. We maken heel veel plezier.” Koning Willem-Alexander beperkt zich graag tot luisteren, zei Máxima lachend.

  Muziekonderwijs is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, benadrukt Máxima. “Docenten en leerkrachten zeggen: ‘als de kinderen muziekles hebben gehad, kunnen ze beter focussen en presteren. En ze kunnen beter met elkaar samenwerken’. Dus het is niet alleen de plezierige kant, maar ook de cognitieve kant en heel belangrijk: de emotionele kant. Het maakt je een sterker persoon en je staat zelfverzekerder.”

  21 november 2019 - 08:00