×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima wil dochters mee op VN-reis

  Koningin geïnspireerd door koningin Mathilde

  Máxima wil dochters mee op VN-reis

  Koningin Máxima sluit niet uit dat een van haar dochters haar in de toekomst een keer zal vergezellen op een VN-reis. Dat zei de koningin donderdagavond aan het einde van haar werkbezoek aan Bangladesh.

  Vorige maand nam de Belgische koningin Mathilde haar oudste dochter onaangekondigd mee bij een reis voor Unicef naar Kenia. Máxima werd gevraagd of haar dochters ook niet vragen of ze een keer mee mogen.

  “Ze vragen heel veel over mijn werk en we praten er heel vaak over”, vertelde Máxima over de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. “Maar ze zijn wat jonger dan de dochter van koningin Mathilde. We zullen te zijner tijd zien of er ruimte is van school en ook interesse of dat in de toekomst gaat gebeuren.”

  Andere kant

  Mathilde had enkele jaren geleden al eens gezegd haar kinderen mee te willen nemen bij haar humanitaire missies om hen ook de andere kant van het leven te laten zien. De bijna achttienjarige Elisabeth was de eerste die de kans kreeg, mede omdat het schoolwerk in Wales het toeliet.

  De VN-werkbezoeken van koningin Máxima lenen zich overigens op het eerste gezicht minder voor zo’n gezamenlijke trip. Máxima spendeert meer dan de helft van haar tijd aan gesprekken in banken en ministeries over verbetering van de toegang tot financiële diensten in het betreffende land. Anders dan bij Mathilde speelt slechts een klein deel van het programma zich af ‘in het veld’.

  12 juli 2019 - 09:36