×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima vliegt naar Ethiopië

  Een kort werkbezoek voor de VN

  Máxima vliegt naar Ethiopië

  Koningin Máxima komt maandagavond aan in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië, voor een kort werkbezoek in haar functie als speciaal pleitbezorger van de VN.

  De regering van premier Abiy Ahmed heeft haar uitgenodigd omdat Ethiopië achterloopt bij de toegankelijkheid van financiële diensten voor de hele bevolking. Bijna 65 procent van de Ethiopiërs heeft geen bank-of spaarrekening, verzekering of mogelijkheid om geld over te maken. In buurland Kenia liggen de cijfers aanmerkelijk hoger, mede door een stevige nationale aanpak. Ethiopië, dat eerder wel plannen ontwikkelde, wil er nu ook serieus werk van maken.

  Toegang tot financiële diensten is namelijk instrumenteel bij de verdere ontwikkeling van het Oost-Afrikaanse land. Bij het werkbezoek van de koningin wordt onder meer gekeken naar de verbetering van digitalisering bij financiële diensten, betere netwerkverbindingen en de ontwikkeling van een nationaal identiteitsbewijs.

  Verbetering

  Mobiel bankieren kan de toegankelijkheid met enorme sprongen vooruit helpen, maar dan moet wet-en regelgeving worden aangepast en moet er overal in het uitgestrekte land het bereik wel verbeteren. Zonne-energie kan daarbij ook een belangrijke rol spelen om te zorgen voor elektriciteit.

  Máxima heeft tijdens haar tweedaagse verblijf een ontmoeting met de Ethiopische president Sahle-Work Zewde, premier Abiy Ahmed en de ministers van Financiën en Innovatie en Technologie, alsmede de gouverneur van de nationale bank. Ook legt ze een aantal veldbezoeken af.

  Koningin Máxima was in 2013 ook al voor de VN in Ethiopië en heeft eerder dit jaar in Davos al overleg gevoerd met de vorig jaar aangetreden nieuwe ambitieuze premier Abiy Ahmed.

  13 mei 2019 - 11:51