×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima tevreden over bezoek aan Jordanië

  Ook koningspaar kreeg toelichting

  Máxima tevreden over bezoek aan Jordanië

  Koningin Máxima vond dinsdagmiddag bij het Jordaanse koningspaar een gewillig gehoor voor haar ervaringen als VN-pleitbezorger op het gebied van het verbeteren van de toegankelijkheid van financiële diensten. Dat vertelde de koningin aan het slot van haar tweedaagse bezoek in een gesprek met de meegereisde media.

  “De koning en koningin waren heel geïnteresseerd”, zei koningin Máxima over koning Abdullah en koningin Rania. Met hen had ze in het paleis Bait Al Urdun – het huis van Jordanië – een gesprek en privélunch. Koning Abdullah nam de twee koninginnen, die elkaar met een omhelzing hadden begroet, zelf in zijn Mercedes mee van de ontvangstruimte naar zijn huis.

  “We hebben het al eerder over mijn werk gehad”, aldus Máxima. Jordanië heeft economisch moeilijk tijden doorgemaakt door al het strijdgewoel langs zijn grenzen. Financiële toegang voor iedereen is een manier om te zorgen voor meer groei en vooruitgang, legde de koningin uit. Het was een open gesprek geweest, aldus Máxima, die ook pijnpunten had kunnen aanstippen. “Dat kan onder vrienden.”

  De koning kreeg de boodschap mee dat Jordanië de nodige machinerie – regelgeving en plannen – heeft om meer mensen toegang te geven. “Maar nu moeten we zorgen dat het ook van de grond komt”, zei Máxima. “Als dat gebeurt, dan kan ik pas tevreden zijn met de resultaten van dit bezoek.”

  Máxima kreeg veel waardering voor haar werk van de gouverneur van de Centrale Bank van Jordanië. Voor de persconferentie was veel belangstelling.

  12 februari 2019 - 19:14