×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima reist naar Bangladesh

  Koningin op kort bezoek in Bangladesh

  Máxima reist naar Bangladesh

  Koningin Máxima is van dinsdagavond tot en met donderdag in Bangladesh. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte maandagavond het programma van Máxima bekend, nadat haar komst was aangekondigd door premier Sheikh Hasina van Bangladesh.

  Máxima komt in haar rol van speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties voor het verbeteren van de toegang tot financiële diensten. Bangladesh bereidt een nationale strategie voor om de toegang tot financiële diensten voor de bevolking te verbeteren. Máxima spreekt onder meer over de mogelijkheden voor betere toegang tot financiële diensten voor vrouwen. In Bangladesh heeft slechts 36 procent van de vrouwen een bankrekening.

  Máxima gaat woensdag meteen op werkbezoek. Zo bezoekt zij een agent van iPay, een aanbieder van onlinebetalingen. Klanten kunnen bijvoorbeeld bij de agent via hun mobiele telefoon hun rekeningen betalen. Het laatste bezoek is aan ShopUp, een fintechbedrijf dat kleine ondernemers ondersteunt bij het aanbieden van hun producten via Facebook. Daarnaast adviseert ShopUp over de bedrijfsvoering en het aanvragen van leningen voor uitbreiding van de onderneming.

  Máxima bracht eerder een VN-bezoek aan Bangladesh in november 2015 en ontmoette de premier twee jaar later opnieuw in New York.

  9 juli 2019 - 10:01