×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima plant bezoek aan De Kindertelefoon

  Van lokaal initiatief naar landelijke dienst

  Máxima plant bezoek aan De Kindertelefoon

  Koningin Máxima is donderdagochtend 5 september in Utrecht aanwezig bij de viering van het veertigjarig bestaan van De Kindertelefoon. De koningin krijgt een rondleiding door het gebouw, bezoekt de belkamer en spreekt met jongeren, vrijwilligers en trainers over hun werk. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

  De Kindertelefoon begon in 1979 als een lokaal initiatief van Amsterdamse ouders. Vandaag de dag werken er meer dan vijfhonderd opgeleide vrijwilligers, op zeven locaties in Nederland. Bij De Kindertelefoon krijgen kinderen tot achttien jaar de mogelijkheid om hun verhaal te doen. Dat kan over van alles gaan, variërend van verliefdheid tot verwaarlozing. Dagelijks worden gemiddeld duizend gesprekken via de telefoon of de chat met kinderen gevoerd.

  Het bezoek van Máxima vormt de start van de campagne ‘Met De Kindertelefoon kun je al 40 jaar over ALLES praten’. De campagne heeft als doel het vergroten van de naamsbekendheid van de organisatie. Naast de publiciteit rond het bezoek van Máxima, wordt bijvoorbeeld in podcasts teruggeblikt op het werk dat de afgelopen veertig jaar is gedaan.

  25 juli 2019 - 17:40