×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima opent unieke manege

  Koningin krijgt rondleiding manege 'No Limits'

  Máxima opent unieke manege

  Koningin Máxima heeft dinsdagmorgen in Noordwijkerhout de bijzondere manege ‘No Limits’ geopend. Kinderen en volwassen met een beperking, zoals autisme, het syndroom van Down of ADHD, kunnen daar in een rustige omgeving therapeutische paardrijlessen krijgen.

  Na de openingshandeling kreeg de koningin een rondleiding over de tussen de bollenvelden gelegen manege, die werkt met speciaal opgeleide instructeurs en zelfs een robotpaard en een interactieve dressuursimulator heeft. Daarmee kunnen beginnende of angstige ruiters onder mee wennen aan de bewegingen van een paard, en ervaren hoe het voelt om stapvoets, in galop of in draf te rijden.

  Máxima wilde weten of het hielp om de paardrijlessen te beginnen op een robot. Dat was het geval: het geeft zelfvertrouwen, neemt de angst weg en zorgt voor gewenning, zo kreeg de koningin te horen. Het robotpaard had ook zo zijn voordelen: het kende geen nukken, poepte en schopte niet.

  De koningin bekeek in de bak van de manege een demonstratie van een les, en ging daarna ook naar de stallen waar ze met een van de kinderen het paard Silk een wortel gaf. Máxima wist van zichzelf al wat voor voordelen en effecten het contact met dieren, en dus ook paarden, heeft voor kinderen met bijvoorbeeld autisme. “Dat is echt geweldig.”

  25 juni 2019 - 16:19