×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima opent de deur voor jong programmeertalent

  Máxima opent de deur voor jong programmeertalent

  Koningin Máxima knipte dinsdagmiddag het lint door om officieel het Coding College Codam te openen. Dat deed ze als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. De school wil een oplossing bieden voor het tekort aan goed opgeleide programmeurs in Nederland.

  In gezelschap van minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) verrichtte de koningin de officiële opening van de programmeerschool op het Marineterrein in Amsterdam. De paarse loper werd speciaal voor haar uitgerold. Máxima kreeg na de opening een rondleiding door het gebouw, waar ze met studenten en medewerkers in gesprek ging over hun ervaring met de school.

  Het Coding College biedt een kosteloze opleiding van drie jaar in programmeren aan. De school werkt niet met docenten of roosters, studenten leren via lesprogramma’s en beoordelen elkaars werk. De school begon in januari met honderd studenten. Binnen drie jaar wil de school het aantal van vijfhonderd studenten bereiken, waarvan de helft vrouw. Vooral dat laatste is belangrijk voor de koningin, die zich als VN-gezant inzet voor gelijke kansen voor vrouwen in de economie.

  2 juli 2019 - 16:14