×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima op bezoek bij helden van Zeeland

  Gezamenlijk activiteiten ondernemen voor het dorp

  Máxima op bezoek bij helden van Zeeland

  Koningin Máxima ging woensdag in Middelburg op werkbezoek naar Stichting Mentorschap Zeeland en het Zeeuws Heldenfonds. De koningin kwam als beschermvrouwe van het Oranje Fonds.

  De Stichting Mentorschap Zeeland koppelt mensen aan een mentor als ze door ziekte of een geestelijke aandoening niet meer in staat zijn om hun eigen beslissingen te nemen. Het Zeeuws Heldenfonds zet zich in om de provincie Zeeland sociaal en leefbaar te houden.

  Het werkbezoek vond plaats bij Zorginstelling Arduin. Daar vertelden vrijwilligers aan de koningin over hun mentorschap. Ze werken voor mensen met bijvoorbeeld dementie, een verstandelijke handicap, een psychiatrische ziekte of mensen die in coma liggen. Als mentor nemen ze beslissingen op het gebied van verzorging, verpleging en begeleiding als er geen familie is die daarvoor kan zorgen.

  Het Oranje Fonds heeft vorig jaar samen met de provincie Zeeland en Vereniging Zeeuwse Gemeenten het Zeeuws Heldenfonds ingericht. Het fonds stimuleert bewoners gezamenlijke activiteiten te ondernemen voor hun dorp of stad. Het gaat onder meer om het leefbaar houden van kleine kernen, mantelzorg en het kunnen volgen van onderwijs. Bestuurders, initiatiefnemers en betrokkenen vertelden de koningin over hun werk en wat het voor hen betekent om aan projecten deel te nemen.

  20 februari 2019 - 16:12