×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima ontmoet presidentiële vriend

  G20 brengt Macri en onze koningin bijelkaar

  Máxima ontmoet presidentiële vriend

  Koningin Máxima heeft donderdagmiddag een ontmoeting gehad met de Argentijnse president Mauricio Macri en zijn vrouw Juliana Awada. Ze troffen elkaar vlak achter het presidentieel paleis in Buenos Aires, in het Centro Cultural Kirchner (CCK) dat Máxima beter kent als het postkantoor en dat nu onder meer een ontmoetingscentrum is.


  Macri had als gastheer van de G20 de hele dag ontvangsten en was eerder op de dag ook al in het door zijn voorganger Cristina Kirchner ter ere van haar man Nestor ingestelde CCK, maar moest toen een voorgenomen toespraak uitstellen omdat tot tweemaal toe de elektriciteit uitviel en het gebouw om veiligheidsredenen werd ontruimd. Bij de bijeenkomst met koningin Máxima, die in het kader van de G20 op uitnodiging van Macri naar haar geboorteland is gekomen, bleven de lichten aan. Ze voerde vanuit haar VN-functie het woord tijdens een door Macri georganiseerde bijeenkomst over het in gelijke mate toegankelijk maken van financiële diensten voor vrouwen. Besprekingen Máxima had in haar VN-rol de hele dag besprekingen, en mocht daarvoor het Argentijnse ministerie van Financiën als vergaderplek gebruiken. Twee jaar geleden bezocht ze Buenos Aires eveneens op uitnodiging van de bevriende president, om ook in Argentinië de toegang tot financiële diensten te helpen verbeteren. Voor mannen én vrouwen. Nu hield de koningin gesprekken over de voortgang en knelpunten. De agenda van de koningin wordt stil gehouden maar vrijdag staat een hele reeks korte bilaterale ontmoetingen op het programma in het Centro Costa Salguero, waar de G20 wordt gehouden. Máxima is vrijdag ook uitgenodigd voor het gala dat ter ere van de topconferentie wordt gehouden in het Teatro Colón.

  30 november 2018 - 13:07