×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima naar Argentinië voor G20

  Het forum doelt op wereldwijde economische groei

  Máxima naar Argentinië voor G20

  Koningin Máxima wordt komende week in haar geboortestad Buenos Aires verwacht waar vrijdag en zaterdag de jaarlijkse ontmoeting van de G20 plaatsvindt: de 19 landen met de grootste economieën ter wereld en de Europese Unie. Rond de vergaderingen van de G20 wordt namelijk ook gesproken over het verbeteren van de toegang tot financiële diensten en met dat onderwerp houdt de koningin zich namens de Verenigde Naties al sinds 2009 bezig.


  Toegang tot bankrekeningen, leningen, verzekeringen en sparen draagt bij tot duurzame economische groei en sociale ontwikkeling en is daarom ook een onderwerp waar de G20 zich al langer mee bezighoudt. Het forum heeft immers tot doel wereldwijd bij te dragen aan economische groei en ontwikkeling. Er is dan ook een ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI) dat zich over verbetering van de toegang tot financiële diensten buigt. Die verbetering kan bijvoorbeeld door aanpassing van wet-en regelgeving of betere gezamenlijke afspraken.Koningin Máxima is vanuit haar VN-functie sinds 2011 erevoorzitter van het ‘Global Partnerschip for Financial Inclusion’. Eerder dit jaar bijvoorbeeld woonde ze in Den Haag een bijeenkomst bij waar gepraat werd over de wijze waarop ook ‘gedwongen ontheemden’ toegang kunnen krijgen. Die bijeenkomst werd gehouden op verzoek van Argentinië dat dit jaar gastheer is van de G20.Groot succesHet is voor het eerst dat de ontmoeting van wereldleiders zoals Donald Trump, Vladimir Poetin en Xi Jinping, in Zuid-Amerika wordt gehouden. President Mauricio Macri haalt dan ook alles uit de kast om er een groot succes van te maken. Zo krijgen de leiders een diner aangeboden in het iconische Teatro Colon, het operahuis in het hart van Buenos Aires. Het betekent echter wel dat de halve stad op slot gaat vanwege de bijbehorende veiligheidsmaatregelen.Macri heeft iedereen op vrijdag een vrije dag gegeven en de bevolking van de hoofdstad aangeraden de stad een paar dagen te verlaten. Een deel van het openbaar vervoer rijdt niet en ook het internationale vliegveld dat het dichtst bij het centrum ligt, gaat op slot. Met demonstranten wordt nog steeds overlegd over waar protesten kunnen plaatsvinden, waarbij Macri rellen zoals die vorig jaar rond de G20 in Hamburg uitbraken wil voorkomen. Maar veel van de plaatsen waar in Buenos Aires traditioneel wordt gedemonstreerd liggen in het afgeschermde gebied.Mark RutteNederland mag dankzij een speciale uitnodiging van Macri ook bij de G20 aanschuiven. Minister-president Mark Rutte komt aan het einde van de week naar Buenos Aires. Vorig jaar was hij op uitnodiging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel ook te gast bij de topontmoeting.

  25 november 2018 - 17:16