×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima met vriend Macri naar G20

  Koningin even naar Argentinië

  Máxima met vriend Macri naar G20

  Koningin Máxima is donderdagmiddag in het Centro Cultural Kirchner in Buenos Aires samen met de Argentijnse president Mauricio Macri gastvrouw van een bijeenkomst waar wordt gesproken over het dichten van het gat dat bestaat tussen vrouwen en mannen wat betreft toegang tot financiële diensten. Bij het evenement worden tal van ministers verwacht, en mogelijk is ook een aantal regeringsleiders aanwezig.


  De ontmoeting met als thema ‘The Role of Finance for Women’s Economic Empowerment’ vindt plaats in de marge van de G20, de jaarlijkse ontmoeting van de leiders van de negentien grootste economieën en de Europese Unie. Die wordt dit jaar voor het eerst in Zuid-Amerika gehouden en president Mauricio Macri heeft koningin Máxima vanuit haar VN-functie gevraagd om te helpen waar het gaat om verbetering van toegang tot financiële diensten.Vrouwen staan wereldwijd op achterstand, zo is eerder dit jaar opnieuw uit cijfers gebleken. Dit belemmert zowel hun economische als sociale ontwikkeling, terwijl vrouwen in het algemeen juist wel beter met geld omgaan dan mannen. Ze sparen meer en betalen leningen op tijd terug. Ook investeren ze hun verdiensten in onderwijs voor de kinderen. Om de achterstand weg te werken, is het zaak dat financiële instellingen zoals banken beter zicht hebben op het gebruik van hun diensten of de vraag daarnaar door vrouwen. Daarvoor is het noodzakelijk om gegevens naar geslacht uit te splitsen.Copa LibertadoresKoningin Máxima, die zichzelf een datafreak noemt, zal een pleidooi houden om data op die manier te verzamelen en gebruiken. ,,Als je je klanten niet kent, hoe kun je dan je producten op hen afstemmen?”, vroeg Máxima al eens. Naast de gezamenlijk met Macri geleide bijeenkomst heeft de koningin in Buenos Aires nog tal van ontmoetingen met ministers en vertegenwoordigers van de landen die er bijeenkomen.Met de komst van twee dozijn wereldleiders eind deze week worden er in Argentinië vraagtekens gezet bij capaciteit van de veiligheidsdiensten en politie om tijdens de G20 de openbare orde te bewaren. Reden voor de twijfel is het fiasco van de finale om de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse voetbalbeker afgelopen weekeinde. De aartsvijanden uit Buenos Aires, Boca Juniors en River Plate, stonden voor het eerst in de geschiedenis in deze finale tegenover elkaar.Maar de wedstrijd moest zaterdag worden afgelast nadat hooligans de spelersbus van Boca bij het stadion van River Plate hadden aangevallen en vernield en spelers gewond waren geraakt. De politie kon dat niet verhinderen. Zondag werd de wedstrijd opnieuw afgelast, vanwege de verwondingen van enkele Boca-spelers. Een nieuwe datum is nog niet vastgesteld. Met het oog op de G20 wordt deze week moeilijk.

  26 november 2018 - 18:37