×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima maakt fout tijdens opening

  Koningin opent de Week van het geld te vroeg

  Máxima maakt fout tijdens opening

  Koningin Máxima heeft maandag in het Rat Verlegh Stadion in Breda het startsein gegeven voor de negende editie van de Week van het geld. Dat deed ze iets eerder dan gepland door al een vraag uit de zogeheten kletspot te halen voordat het ‘officiële’ moment was aangebroken.

  Toen Máxima werd uitgelegd wat de bedoeling was én ze te horen kreeg dat ze “het helemaal zelf mocht doen”, pakte Máxima direct een vraag uit de pot, die gevuld is met vragen die kinderen elkaar kunnen stellen over geld. Het officiële moment werd voor de vorm nog overgedaan, waarna de koningin de door haar opgeviste vraag, “Wat is je spaardoel voor het komende jaar?”, even later aan een van de aanwezige kinderen stelde. Minister Arie Slob van Onderwijs vergezelde Máxima en mocht ook een vraag uit de pot halen.

  Máxima woonde in Breda ook een debat bij van basisschoolleerlingen die met elkaar praatten over omgaan met geld. Ook was de koningin aanwezig bij enkele gastlessen.

  De Week van het geld is een initiatief dat basisschoolleerlingen voorbereidt op financiële zelfstandigheid. Scholen in heel Nederland doen eraan mee. Er worden onder meer gastlessen en workshops gegeven over het omgaan met geld. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil platform ‘Wijzer in geldzaken’ basisscholieren voorbereiden op financiële zelfstandigheid in de toekomst.

  Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld.

  25 maart 2019 - 14:42