×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima later op wintersport door privéreis naar Argentinië

  Totale discretie was gemakkelijker om protocol opzij te zetten

  Máxima later op wintersport door privéreis naar Argentinië

  Koningin Máxima heeft kort voorafgaande aan de wintersportweek in Lech een privéreis naar haar geboorteland Argentinië gemaakt.


  Volgens de Argentijnse krant Perfil was ze afgelopen vrijdag nog in Buenos Aires voor privézaken. Dat verklaart ook waarom de jaarlijkse fotosessie dit jaar op dinsdag in plaats van maandag was.

  Totale discretie rond het bezoek maakte het volgens de krant gemakkelijker om het protocol opzij te zetten, zodat Máxima haar familie in de hoofdstad van Argentinië als privépersoon kon bezoeken in plaats van als koningin van Nederland.

  De krant spreekt van een korte escape naar Argentinië, omdat Máxima deze week de voorjaarsvakantie doorbrengt in het Oostenrijkse skioord Lech. Maar de Argentijnse berichtgeving maakt wel inzichtelijk waarom de traditionele fotosessie van de koninklijke familie dit jaar op dinsdag, een dag later dan gebruikelijk, was gehouden. In Nederland was daarvoor een agenda-issue als officiële reden opgevoerd, zonder daarbij te vermelden dat Máxima in Argentinië was.

  Koning Willem-Alexander en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zouden afgelopen weekend al in Lech zijn gearriveerd, terwijl Máxima zich later bij de familie aansloot. Prinses Beatrix was vorige week al in Lech met prinses Mabel en haar kinderen.

  26 februari 2020 - 00:11