×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima in het LUMC

  Haar bezoek stond in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar corona

  Máxima in het LUMC

  Vanmiddag is koningin Máxima langsgegaan op de afdeling Medische Microbiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Haar bezoekje stond volgens de Rijksvoorlichtingsdienst in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar corona.


  In het LUMC wordt er onderzoek gedaan naar zowel vaccins als antivirale geneesmiddelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo testen onderzoekers van de afdeling Medische Microbiologie in het laboratorium of potentiële vaccins beschermende immuniteit tegen het virus opwekken.

  Máxima sprak in het ziekenhuis met medewerkers van de afdeling Medische Microbiologie. Ze kreeg van virologen en analisten een uitleg over hun werkzaamheden in het lab bij het ontwikkelen en testen van vaccins en antivirale middelen. Ze kreeg ook een demonstratie met behulp van een elektronenmicroscoop te zien welke schade het virus in geïnfecteerde cellen aanricht.

  De koningin nam afsluitend ook nog deel aan een rondetafelgesprek met experts van verschillende Nederlandse universiteiten en andere betrokken organisaties. Er werd gesproken over de stand van zaken in het onderzoek naar vaccins en antivirale middelen in Nederland.

  Lees ook:

  De middelbare schooltijd van de 17-jarige Eloise is officieel ten einde gekomen. Met een vlag in handen van haar middelbare school, het Maerlant Lyceum in Den Haag, poseert ze voor haar Instagram Story.

  De vlag kan uit! Eloise is geslaagd

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: ANP.

  20 mei 2020 - 17:36