×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima in een hotel en pub in Amsterdam

  Onze koningin sprak met horecaondernemers over de gevolgen van de coronacrisis

  Máxima in een hotel en pub in Amsterdam

  Vanochtend bracht Máxima een werkbezoek aan een hotel en pub in Amsterdam. De koningin is lid van het Nederlands Comité van Ondernemerschap en wil met haar aanwezigheid steun betuigen. Ze praatte met vertegenwoordigers van hotel- en restaurantketens en kleine horecaondernemers over de gevolgen van het coronavirus voor hun bedrijven.


  Maatregelen op korte en lange termijn

  De impact van de coronacrisis is groot voor veel ondernemers en ook werknemers. Máxima sprak bij Hotel V Nesplein met de vice-president operaties van hotelketen Accor Nederland, de managing director van McDonald’s en de managing partner van Hotel V. Ook sprak Máxima de CEO van HMSHost International, een bedrijf dat stations, vliegvelden en winkelcentra voorziet van horecaconcepten. In het gesprek werd ingegaan op de maatregelen op  korte en lange termijn om de omzet zo goed mogelijk op gang te houden.

  Geen inkomsten, maar wel vaste lasten

  Máxima voerde het gesprek met horecaondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in een gesloten pub aan het Rokin. Hier besprak ze de problemen waar horecagelegenheden als cafés en restaurants mee te maken hebben. Het grootste probleem is de vaste lasten die doorlopen terwijl de inkomsten volledig wegvallen. De verwachting van de Koninklijke Horeca Nederland is dat kleinere gelegenheden na de opheffing van de coronamaatregelen hun vaste klanten terug zullen krijgen. Grotere hotelketens zijn echter afhankelijk van de vraag van buitenlandse toeristen. En dat is nog maar even afwachten hoe dat zal lopen na de crisis.

  Lees ook:

  Dat Willem-Alexander en Máxima er alles aan doen om zich te informeren over corona en burgers, ondernemers en hulpverleners steunen is duidelijk. Vandaag bezocht de koning een ziekenhuis om te horen wat de laatste stand van zaken is.

  Willem-Alexander bezoekt ziekenhuis in Den Bosch

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: ANP.

  8 april 2020 - 17:00