×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima in cape en japon van Taminiau

  Een ensemble recht uit het museum

  Máxima in cape en japon van Taminiau

  Koningin Máxima draagt woensdag tijdens het werkbezoek van het koningspaar aan Bremen een cape met japon van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Ze droeg het ensemble eerder tijdens de viering van Koningsdag in Tilburg in 2017 en tijdens het werkbezoek aan China in februari vorig jaar.

  Het ensemble dat Máxima woensdag in de Vrije Hanzestad draagt werd na Koningsdag tentoongesteld door het TextielMuseum in de expositie ‘Oranje Boven! | Koninklijk Textiel’.

  Voor de cape koos Taminiau voor een donkerblauwe chenille met een rauwe, wollige en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur, specificeerde het TextielMuseum destijds.

  De donkerblauwe jurk is gemaakt van een combinatie van zijden crêpe Georgette en organza. In een degradé om het lichaam heen zijn donkerblauwe en okerkleurige gesmokte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd.

  Bremen is de dertiende deelstaat van Duitsland die koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken. In mei volgen bezoeken aan Mecklenburg-Voorpommeren en Brandenburg.

  6 maart 2019 - 16:50