×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima in Amerika voor Wereldbank

  Koningin Máxima in Washington voor VN vergadering

  Máxima in Amerika voor Wereldbank

  Koningin Máxima is donderdagmiddag (lokale tijd) aangekomen in Washington DC. Daar is zij ter gelegenheid van de jaarlijkse voorjaarsvergadering van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds.

  De koningin is in 2009 door de secretaris-generaal van de Verenigde Naties aangesteld als zijn speciale pleitbezorger op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten. In dat kader zijn de bijeenkomsten van IMF en Wereldbank ook voor haar van groot belang. Het zijn onder meer centrale banken en ministers van Financiën die de regels en wetten opstellen die er voor moeten zorgen dat iedereen toegang heeft tot zaken als verzekeringen, sparen, en geld overmaken.

  De voorjaarsvergadering biedt de koningin de kans om af te spreken met ministers en gouverneurs van centrale banken van landen die ze in haar VN-rol heeft bezocht, om te kijken welke vorderingen er zijn gemaakt, waar knelpunten zitten en waar ze kan helpen om verdere vooruitgang te boeken. Ook kan Máxima afspraken maken voor toekomstige bezoeken, zoals ze dat ook doet in de wandelgangen van de Algemene Vergadering van de VN en bij het Wereld Economisch Forum in Davos. Dat zijn net als de voorjaarsvergadering ankerpunten in haar jaaragenda.

  De koningin heeft donderdag in Washington een vergadering met haar vaste klankbordgroep. Die wordt gevormd door vertegenwoordigers van verschillende internationale organisaties die oog hebben voor betere toegang tot financiële diensten voor vermindering van armoede en bevordering van economische ontwikkeling. Deze Reference Group is altijd nauw betrokken bij de voorbereiding en opvolging van de VN-landenbezoeken, zoals eerder dit jaar aan Jordanië.

  12 april 2019 - 07:54